חיסון Mmr-חזרת אדמת וחצבת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

02/09/2019 | 17:38 | מאת: ליאת

שלום רב, בעלי יליד שנת 84 ונולד בברית המועצות. ולא חוסן מעולם לחצבת. מתוקף עבודתו, בגלל סיכון מוגבר להידבקות בחצבת. הוא חוסן היום ב2 מנות של החיסון . בביתנו יש תינוקת בת שבועיים והרופא במרפאה ציין בפניו כי עליו להימנע מלהתקרב לתינוקת/לנשוף עליה נשימות עמוקות עד מחר בערב, האם יש עוד מגבלות?האם התינוקת יכולה להידבק?אודה להתייחסותך.

שלום רב אני מקווה שהתכוונת שהוא קיבל את המנה השנייה של החיסון ולא שקיבל שתי מנות חיסון ביום אחד. בכל מקרה, אין שום מגבלה למי שמקבל את החיסון והוא יכול להיות ליד תינוקות בלי חשש. התינוקת לא יכולה להידבק ממנו בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות