חיסון לחצבת לתינוקת אחרי קבלת נוגדנים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

11/07/2019 | 12:50 | מאת: חן

שלום, ב3.6 נחשפה התינוקת שלי (תאריך לידה 11.12.18)לילדים עם חצבת וקיבלה שתי זריקות של נוגדנים(gamastin או beriglobin p). יש לי כמה שאלות לכמה זמן הנוגדנים תקפים? אם היא נחשפת שוב לחצבת לפני החיסון של גיל שנה היא מוגנת? ואם לא מה עושים... מה לגבי טיסה לחול? יש המלצה לתת מנה לפני גיל שנה אם טסים? היא יכולה לקבל אותו למרות הנוגדנים שקיבלה? תודה

שלום רב חיסון סביל נגד חצבת מקנה הגנה נגד המחלה למשך חודש. לאחר מכן, אם תינוק בן 6-11 חודשים נחשף לחולה חצבת או נוסע לחו"ל, יש לקבל מנה אחת שלחיסון MMR שאינה נספרת לחיסוני השגרה.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות