חצבת תינוק שרק נולד

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

15/12/2018 | 17:06 | מאת: טל

שלום, אני עתידה ללדת. קיבלתי mmr לפני מספר שנים . 1. האם העובר אמור לקבל נוגדנים מספקים לחצבת דרך השלייה? 2. האם כדאי לקבל mmr בזמן הנקה ואז לתינוק יהיה יותר נוגדנים נגד חצבת? 3. האם כדאי לתת לתינוק את החיסון הסביל בכל מקרה למקרה שיחשף? אני מאוד לחוצה מהנושא נראה שהמון אנשים לא מחסנים את ילדיהם ויש לי 2 ילדים בבית שקיבלו רק מנה 1 ונמצאים בגני ילדים. תודה, טל

שלום רב אכן העובר מקבל נוגדנים דרך השיליה ואחר כך בהנקה אין המלצה לתת מנת חיסון לאם מניקה או מתן חיסון סביל לתינוקות בכלל כמניעה. חשוב ככל הניתן שהסביבה של התינוק תהיה מחוסנת וזו תהיה ההגנה הטובה ביותר בשבילו. אם חס וחלילה יחשף בכל זאת לחולה חצבת יוכל לקבל את החיסון הסביל לאחר חשיפה לשם הגנה בשעה טובה שתהיה ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות