דרכי מניעה להידבקות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

28/10/2013 | 07:58 | מאת: זוהר

שלום רב, יש לי תאומים בני עוד מעט 5, שכמובן קיבלו את החיסון המומת כשהיו קטנים והחלטנו לא לחסן אותם בחיסון המוחלש. בפברואר אני אמורה ללדת. רציתי להתייעץ איתך אילו צעדים יש לנקוט מבחינת ההגיינה וכדומה על מנת להגן על התינוק החדש עד שיקבל את החיסון במסגרת טיפת חלב. והאם בכלל קיימת סכנת הידבקות מאחיו הגדולים? בתודה זוהר

28/10/2013 | 14:24 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

תינוק בן יומו, ילוד, מחסון ע"י נוגדני האם שעברו במהלך ההריון ואם הוא יונק דרך נוגדנים שמועברים בחלב. לא ברורה לי הסיבה שבגללה "החלטתם" לא לחסן בחי המוחלש. וכן לא ברורה לי סכנת ההדבקות מהאחים הגדולים - מהחי המוחלש שלא קיבלו או מנגיף הפרא שהם עשויים להיות נשאים?

29/10/2013 | 08:05 | מאת: זוהר

השאלה שלי לגבי סכנת ההידבקות היא האם הילדים הגדולים המחוסנים רק בחיסון המומת, ויהיו נשאים בנגיף יכולים להדביק את התינוק? ואם כן - האם יש פעולות מניעה מעבר לחיסוןם הגדולים בחיזון חי-מוחלש שניתן לנקוט, כגון הגיינה, לתקופה המוגבלת עד שהתינוק יקבל את החיסון שלו בטיפות חלב. אני מודעת להמלצה הגורפת לחסן את כל הילדים וכרגע אוספת מידע נוסף שאני זקוקה לו, מכאן השאלות... תודה רבה זוהר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות