הקדמת חיסון חצבת לילד

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

25/06/2018 | 15:22 | מאת: יעל

שלום רב, השאלה אמנם נשאלה בפורום במס' ואריאציות, אך אשמח בכל זאת למענה ספציפי, משום שהתשובות לא תמיד חד משמעיות: אנו עוברים למס' שנים לבלגיה באוגוסט הקרוב. בני בן ה-3 קיבל כל החיסונים שבשגרה. קיבלנו המלצה מרופאים בארץ להקדים את חיסון החצבת השני (של גיל 6) ולבצעו טרם המעבר: 1. האם חיסוני הינקות לא תקפים עדיין? 2. האם המשמעות היא הקדמת כל החיסונים שמבוצעים יחד עם חצבת - או הכוונה רק לזריקת דחף לחצבת בלבד? 3. האם לא עדיף לדחות החיסון, להיוועץ שם עם רופא ילדים מקומי שמכיר את השטח וההנחיות המקומיות? (נמסר לנו כי שם אין 'היסטריה' ונטייה להקדים את החיסון השני) 4. אנו (ההורים) ילידי 78'-79' - מחוסנים בשגרה. אין לנו צורך בדחף, נכון? תודה מראש!

שלום רב 1. חיסון גיל שנה עדיין תקף, אך הגנה מקסימלית מתקבלת רק אחרי המנה השנייה 2. כן, בארץ החיסון ניתן בצורה של חיסון מרובע 3. סביר להניח שגם בבלגיה מחסנים בדומה לישראל מבחינת כמות המנות הנדרשות. יתכן ויש הבדל בתזמון המנה השנייה. לא רואה עדיפות לדחות או להקדים את המנה. זו בעיקר שאלה לוגיסטית לדעתי, איפה יהיה לך יותר נוח לקבל את המנה השנייה. (קבלת המנה השנייה כעת תקדים את ההגנה המקסימלית כאמור אך אין המלצה כזו או דחיפות לכך, המנה הראשונה מקנה הגנה של 95%) 4. לפי שנת הלידה שלכם אתם מחוסנים שתי מנות ואין צורך בעוד מנה בהצלחה ד"ר אודי קלינר

15/12/2018 | 18:53 | מאת: אלכסנדר

שלום. האם מותר להקדים מנה ראשונה של חיסון חצבת לילד עקב טיסה לחול?

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות