חיסון פפילומה לבנים - האם מומלץ?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

09/10/2017 | 15:34 | מאת: אמא

שלום רב, אני אמא לשלושה בנים. האם מומלץ לתת לבנים חיסון נגד פפילומה? מה הסיכון לבנים מהוירוס הזה? האם יש סיכון בריאותיים ישירים לבנים מהוירוס או שרק חוששים שהם ידביקו בנות? מה הסטטיסטיקה של הסיכונים? האם החיסון בטוח? מה הסיכונים ממנו? מדוע הוא נאסר ביפן? האם הוכח שהוא מונע תחלואה? שמעתי על מקרה של נערה שקיבלה חיסון ולאחר מכן התמוטטה והיא במצב של צמח. לא הוכח שזה מהחיסון למרות שזה קרה מייד לאחריו. האם היו עוד מקרים כאלו? האם לילד שלך היית נותן את החיסון? תודה רבה!

שלום רב, חיסון הפפילומה מומלץ לבנים בשל העובדה שהנגיף הינו גורם למספר רב של סוגי סרטן כגון סרטן הלע, סרטן פי הטבעת, סרטן הפין וסרטן הפה, ולא רק לסרטן צוואר הרחם (שכמובן רלוונטי רק לבנות). ישנן הוכחות כי החיסון מונע גם יבלות חרוטיות וגם מצבים טרום סרטניים. על מנת לראות הוכחות חותכות למניעת הסרטן עצמו יש לחכות עוד מספר שנים, אך על פי כל הנתונים, הסבירות לכך גבוהה מאוד, ולכן לא מוצדק להמתין עוד לשם מתן החיסון. החיסון נגד נגיף הפפילומה הינו בטוח מאוד ועיקר תופעות הלוואי שלו הינן בעיקר מקומיות וחולפות. החיסון עדיין ניתן ביפן, אך בשל תסמונת כאב בנקודת ההזרקה ולא בשל סיבה אחרת, הוחלט להסיר את ההמלצה הפורמלית של הממשלה שם, אך החיסון עדיין ניתן למי שמבקש אותו למיטב ידיעתי. זו המדינה היחידה שנקטה צעד כזה. לגמרי המקרה המצער של הנערה שהזכרת, המקרה נחקר לעומק ולא נמצא קשר לחיסון ואף נמצא הסבר וגורם אחר למצבה. לא היו עוד מקרים כאלו בארץ. לסיכום, בהחלט כן, הייתי נותן לילדי את החיסון.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות