חיסון דחף לחצבת- המלצה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

01/06/2017 | 09:51 | מאת: גלית

הבן שלי בן 2.8. קיבל את כל החיסונים שבשגרה. אנו מתכננים לנסוע לאיטליה בעוד כחודש וחצי. בעקבות התפרצות מחלת החצבת באירופה , משרד הבריאות ממליץ להשלים חיסון שני למחלה, כמנת דחף. לבן שלי היה עיכוב התפתחותי מגיל שנה, ובעבודה אינטנסיבית הוא התקדם, וילך לגן רגיל ב"ה. אני מאוד מפחדת מהחיסון נגד חצבת. למעט המחקר של וייקפיליד , מצאתי גם מאמרים סותרים לגבי הקשר בין חצבת לאוטיזם. מה המלצתך? האם לחסן במנת דחף? האם החיסון של גיל שנה לא מספיק ע"מ להגן על הילד? ממש לא בא לי לדחוף לו חיסונים מיותרים, מצד שני , מחלת החצבת? אגב, בטיפת חלב אמרו שיש חיסון בודד רק לחצבת

שלום רב, נושא הקשר בין החיסון נגד חצבת ואוטיזם נבדק במחקרים רבים ולא נמצא שום קשר בין השניים. מבחינה זו את יכולה להיות רגועה. המאמר של וויקפילד נמחק מהספרות הרפואית בשל העובדה שנמצא כי היה מוטה ורוב מחברי המאמר משכו את חתימתם מעליו. מנת חיסון אחד נותנת הגנה לא מלאה על הילד. החיסון השני אינו מיותר ומומלץ מאוד. אם הוא יקבל אותו כעת זה יהיה במקום החיסון בכיתה א' אותו הוא אמור לקבל במסגרת שגרת החיסונים. אין חיסון בודד נגד חצבת, אלא חיסון במסגרת החיסון המרובע הכולל גם חיסונים נגד חזרת, אדמת ואבעבועות רוח שכאמור ניתן בכיתה א' (בנוסף לחיסון בגיל שנה). נסיעה נעימה ד"ר אודי קלינר

04/06/2017 | 13:34 | מאת: גלית

ע"פ הנחיות משרד הבריאות, אין התפרצות של המחלה ביוון. האם ניתן להימנע מן החיסון?

04/06/2017 | 13:36 | מאת: גלית

יוון (האי קורפו), אינו נמצא ברשימת המדינות בהם התפרצה החצבת. אם אני נוסעת ליעד זה , אני יכולה להימנע ממתן החיסון לבני?

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות