הסתיידות

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

02/02/2014 | 18:30 | מאת: מירי

אני בת 46, עברתי בדיקת אולטרסאונד וממוגרפיה, אין גושים , אך בשד ימין הודגמו הסתיידויות עדינות וגסות בודדות,, סווג על פי bi-rads מתאים ל-2,הבנתי שזה שפיר, הומלץ בדיקת ממוגרפיה להסתיידות בעוד חצי שנה, קראתי שהסתיידויות עדינות עלולות להפוך לממאירות ולכן אני שואלת: 1.האם יש דרך להעלים/לטפל בהסתיידות כדי שלא יחמיר ויהפוך לממאיר? 2. האם זה יכול להעלם מעצמו ? 3. לא הבנתי מדוע לא נשלחתי לביופסיה בגלל שיש לי הסתיידויות עדינות?

מירי שלום ישנם סוגים רבים של הסתידויות בשד רובן שפירות אך חלקן ממאירות, אינני יכולה לדון בהסיידויות שלך משום שאיני יכולה לראות את צילומי הממוגרפיה אך דירוג BIRADS2 משמעו שהרדיולוג המפענח סבור שמדובר בודאות בממצא שפיר ולכן לא ברור לי מדוע הומלץ מעקב בעוד 6 חודשים (בדרך כלל המלצה למעקב כזה הינה בממצאים בעלי סבירות גבוהה מאוד לשפירות), כך או כך דרגת החשד במקרה שלך הינה כנראה נמוכה מאוד מאוד ואינה מצריכה ביופסיה.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול