ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

27/05/2013 | 09:56 | מאת: מינה

שלום, בת 43, יש לי תור לממוגרפיה כחלק מבדיקות סקר שנתיות. האם בשל מחלת אימי, סרטן המעי הגס ממנו נפטרה בגיל 67, יש לבצע בגיל שלי? האם לא עדיפה תרמוגרפיה? אלטרסאונד אוטו'? תודה

שלום מינה, סיפור משפחתי של סרטן מעי גס אינו מהווה גורם סיכון לסרטן השד. את אכן אמורה לבצע קולונוסקופיה תקופתית ולהתחיל מגיל 10 שנים צעיר יותר מאימך כשנתגלה אצלה סרטן השד - למשל אם אימך הייתה בת 50, את אמורה להתחיל מגיל 40. את צריכה להיבדק אצל כירורג ולהוסיף אולטרה סאונד עדיף אוטומטי להשלמת הבדיקה. רק אם יימצא לנכון אחרי כל זה , להפנות אותך לממוגרפיה - לדיוגמא במקרה של שד שומני עם הסתיידיות , עליך לבצע אותה. אך לא באופן רוטיני. תרמוגרפיה אינה בדיקה מוכרת או מאושרת למעקב או סקר של מחלות שד.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול