ממצא באולטרסאונד

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

03/11/2013 | 05:11 | מאת: מירי

שלום, אני בת 53,ובמעקב של כירורגית שד בשל פיבראנדומות בשתי השדיים,לאחרונה בצעתי בדיקת אולטרסאונד שבה הרדיולוג המבצע כתב כי יש ממצא נוסף ויש לבצע ביופסיה ,הרופאה ראתה את סרט הצילום והחליטה שאין צורך אלא להמשיך מעקב. מה עלי לעשות?אודה לכם אם תתיחסו באופן מהיר.

שלום מירי אם הממצא באולטרסאונד מוגדר כ-BIRADS3 (סיווג של BIRADS הינו קלסיפיקציה של רמת חשד לממאירות. BIRADS 3 נותנים לממצאים שקרוב לוודאי שפירים), ההחלטה לגבי מעקב או ביופסיה היא בידי הרופאים - אפשר לבצע את הבדיקה חוזרת אחרי 4-6 חדשים או במקרים מסוימים כגון נשים בסיכון ממליצים על ביופסית מחט. במידה וניתן לממצא תיאור של BIRADS 4 - כאן מומלצת חד משמעית ביופסיית מחט , על כן תבדקי בפיענוח איזה ציון ניתן לממצא שלך. רפואה שלמה

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול