פיברומה

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

19/07/2014 | 15:14 | מאת: שירן

שלום, בת 25, התגלו לי מספר פיברומות בשד שנבדקו על ידי כירורגית ובדיקת אולטראסאונד והניבו כי מדובר בגושים שפירים. יש לי במשפחה היסטוריה מצד אבא שלי- סבתא שלי חלתה בסרטן השד בגיל מבוגר (70 פלוס) , האם אמי בסיכון לפתח את המחלה? עלי לעשות בדיקה גנטית? (מצד אמא אין היסטוריה של המחלה) בברכה שירן

פיברואדנומה שכיחה בגיל הצעיר וכשלעצמו אינו גורם סיכון לסרטן. הסיפור המשפחתי שציינת לא מהווה אינדיקציה לבדיקת BRCA עבורך. כך או אחרת עליך להבדק אצל כירורג שד שיקבע את תדירות המעקב והבדיקות אותן רצוי שתבצעי.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול