כאב בשד שמאל

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

07/05/2014 | 21:18 | מאת: עדי

שלום דר שרון , בחודש האחרון אני מרגישה כאב בשד שמאל , הכאב הינו בחלק התחתון של שד שמאל , אני לא מרגישה גושים רק כאב עמום כזה , האם זה יכול להעיד על סרטן השד ? אני בת 36 ללא היסטוריה של סרטן השד במשפחה. מה עלי לעשות ? האם נכון לעשות ממוגרפיה בשלב זה ?

עדי שלום. כאב בשד הינה בעיה מאוד נפוצה בנשים צעירות ולא מעידה על סרטן שד בד"כ. כאב בשד יכול להיות תלוי בפעילות הורמונלית, במיוחד האסטרוגן. כאב בשד יכול להיות ביטוי גם של שינויים שפירים בשד כגון ציסטות, יש מייחסים כאב בשד גם ללעישון וצריכת קפה.לעיתים קרובות הגורם לכאב לא נראה לעין והטיפול הוא בנוגדי דלקת NSAID ממוגרפיה לא תסייע באבחנה. אולם סונר שדיים לפעמים יכול להואיל. וכמובן יש לפנות לכירורג שד על מנת להבדק ולטפל בהתאם.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול