אולטרה סאונד

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

28/03/2014 | 10:18 | מאת: אפרת

בצילום אולטרה סאונד שביצעתי התקבלה התשובה הבאה us שד שמאל בשעה 2 במרחק 5 ס"מ מהפטמה מודגם גוש מוגדר איזואקוגני בגודל 1 ס"מ בבית השחי אין בלוטות מוגדלות birads 3 us שד ימין אין עדות לגוש סולידי או ציסטי בבית השחי אין בלוטות מוגדלות biards 1 המשך מעקב ובירור לפי שיקול קליני מכיוון שהתור שלי לרופא בעוד שבועיים רציתי לדעת מה הכוונה בבדיקה האם הממצא לא תקין ? איזה בדיקה נוספת עליי לבצע אני בת 48 ועברתי הרבה טיפולי הפריה לפני 7 ו 12 שנים אני חוששת מאוד מה עליי לעשות? בתודה מראש

על פי התיאור בפיענוח מדובר בממצא בעל סבירות גבוהה מאוד לשפירות. יתכן והרופא שלך ימליץ על מעקב בלבד או על ביופסית מחט מהממצא על מנת להוכיח שאכן שפיר. בכל מיקרה על פי המתוארא בפנייתך לא נראה כי יש סיבה לדאגה.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול