כדורים לטרוזול

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

25/03/2014 | 18:23 | מאת: מירי

אמא שלי בת 74, חלתה בסרטן dsic ,בוצעה פעמיים כריתה חלקית,נתנו לה כדורים לטרוזול פרמוז,למשך חמש שנים,הכדורים ןתופעות הלוואי מדאיגים אותי. 1. היא עברה אירוע מוחי קל האם זה בעיה לקחת את הכדור? זה לא עלול להעלות את הסיכון לאירוע נוסף? 2. שאלה שאני יודעת שקשה לענות:האם לא עדיף לכרות את שתי השדיים ולא לקחת את הכדורים למשך חמש שנים ? האם זה תלוי בחולה החלטה זו? 3. מאיזה סיבה מלכתחילה לא כורתים את השדיים? האם כריתה מלאה יותר מסובכת או מסוכנת מכריתה חלקית?

מירי שלום. ניתוח משמר שד הינו הטיפול המועדף בסרטן השד להוציא את אותן חולות שלא ניתן לשמר את השד עקב נרחבות המחלה או אלו שלא ניתן להקרין לאחר הניתוח,אלו המעדיפות כריתה מלאה וכד' הסיבה המרכזית לכך הינה שאין הוכחה לכך שיש יתרון אונקולוגי בשרידות מהמחלה בכריתה מלאה של השדיים על פני כריתה של הגידול עם שוליים נקיים. על כן העדיפות לניתוח קטן יותר עם סיכונים וסיבוכים נמוכים יותר. לגבי הטיפול האנטי אסטרוגני לאימך בנוכחות ארוע מוחי קל בעבר עליך להתיעץ עם האונקולוג המטפל באימך. רפואה שלמה.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול