האם תהיה הטבה בנתוני הצפיפות..

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

31/10/2002 | 18:47 | מאת: אורניהו

שלום ד'ר;אני בן 55.לפני כשנה כאבי מותן חזקים בצד ימין.ולאחר כארבעה ימים חלף הכאב..בדיקות כגון צילום כליות הראה הימצאותה של פירור אבן קטן במוליך הכלייה והיתרחבות של המקום..כעבור כשבוע כנראה שהאבן נפלטה דרך השופכה.צילום אישר זאת.רופאת המשפחה ביקשה לגלות מה מקורה של האבן.בדיקות מקיפות כגון אולטר'+MRI+איסוף שתן+דם+מיפוי צווארי..אכן נתגלה סידן גבולי 11.0 .לאור זאת המשכתי בבדיקות צפיפות עצם ואכן היתה נסיגה..בעצם הירך 0.8- 88% בעמוד השדרה3.0- 70% נותחתי בשעה טובה לפני כחצי שנה..האדנומה הוסרה בהצלחה גמורה.במשך כל התקופה הזו אני עדיין לוקח את הכדור הזה ויטה כאל+D ואחוז הסידן תקין לגמרי.שאלתי כעת;האם תהיה השנה הזאת הטבה באותה נסיגת צפיפות העצם?

31/10/2002 | 23:53 | מאת: פרופ' איש שלום

לאורניהו שלום רב, אכן צפויה עליה בצפיפות העצם לאחר כריתה מוצלחת של אדנומה של הפאראתירואיד. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס