ויטמין D

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/11/2007 | 14:17 | מאת: רותי

שלום דר' תוצאות בדיקת דם ויטמין D 31.7 CA בבדיקת איסוף שתן יצא גבוה. אני לוקחת כדור אחד של קלציצו' פורטה ו2 טיפות A+D וכדור אחד דיזוטיאזיד 25mg האם צריך לעלות מינון של הכדורים ? איזה? תודה

לרותי שלום רב, א.- באיזה יחידות נמדד ויטמין D? בכל מקרה צריך להעלות מינין ויטמין D, אך במיקרה של מדידות ב- nmol/l המינון יהיה גבוה יותר. ב.-מה היא רמת הסידן בדם? בשתן? מה היא רמת הזרחן בדם? ג.- האם איסוף שתן נעשה על רקע נטילת Disothiazide? ד.-מה רמת ה- PTH? בלי נתונים אלו- לא ניתן לייעץ. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס