פוסלן לגבר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/03/2003 | 08:46 | מאת: שאול

לדר צופיה איש-שלום תודה על התשובה. נתונים שלי: גיל 56 רזה ומתעמל בצורה סדירה. תוצאות DEXA בעמוד השידרה התוצאות היו ממוצע T - 2.6 כאשר בחלקן הגיעו ל3.7 ב-L4. בירך לעומת זאת T -1. כל הבדיקות הרבות שעברתי היו תקינות. האם מצב זה מצדיק לקחת פוסלן ואם כן לאיזה משך זמן? מתי כדאי לבצע צילום חוזר לבדיקה מידת התרומה של הפוסלן ובהתאם והאם כדאי להמשיך לקחת --לאחר שנה או שנתיים או שלוש? אני כמובן בטיפול ומעקב אבל היות והמצב שלי לא חד משמעי רציתי לשמוע את דעתך. בתודה מראש

22/03/2003 | 19:28 | מאת: פרופ' איש שלום

לשאול שלום רב, האם היו לך שברים בעבר, האם אתה מעשן או צורך אלכוהול? מה היא תכולת הסידן בתזונה שלך? האם אתה צורך תרופות כל שהן? גם יעוץ נוסף כדאי לקבל פנים מול פנים. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

24/03/2003 | 20:21 | מאת: שאול

לד"ר צופיה איש-שלום לא היו לי שברים בעבר. לא מעשן או צורך אלכוהול . צמחוני + דגים ללא מוצרי חלב. תכולת הסידן היומית 600 מג מהמזון + 600 מג מתוספת סידן + ויטמין די 200 יחידות. לא צורך תרופות. עוסק בספורט בצורה סדירה ובעל כושר גופני טוב מאוד. אשמח לקבל את התיחסותך. בתודה

27/03/2003 | 13:11 | מאת: כרמית

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס