מחלות אוטו-אימוניות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/03/2003 | 22:37 | מאת: אורלי

האם בתסמונות גנטיות שגורמות לתת-פעילות של כמה בלוטות בגלל תהליך אוטו-אימוני, יתכן בהתחלה מצב של שנים של נטיה לפעילות יתר לפני שמגיעים לתת-פעילות, או סימפטומים בשני הכיוונים ? השאלה לא מתייחסת לתירואיד (השימוטו) כי מצב כזה מוכר אלא לבלוטות אחרות כמו האדרנל והפראתירואיד. תודה מראש.

15/03/2003 | 11:33 | מאת: פרופ' איש שלום

לאורלי שלום רב, התשובה היא לא. בבלוטת התריס אכן תתכן פעילות יתר של הבלוטה כחלק מתסמונת אוטואימונית היות ונוגדנים מסוגלים לגרום לפעילות יתר של הבלוטה. לא דווח על תופעה דומה ביתר הבלוטות. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס