המשך לקיחת כדורי סידן

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

06/02/2003 | 20:20 | מאת: סימה

שלום לאחר שנה וחצי של לקיחת כדורי סידן - 1200 מ"ג ליום עברתי בדיקת צפיפות עצם בשיטת DXA . התוצאות הראו: בעמוד השדרה שיפור במצב צפיפות העצם מדרוג T = -1.57 בבדיקה הקודמת לפני שנה וחצי ל T = -0.7 בבדיקה הנוכחית. 92% ממסה נורמאלית. בירך ימין T = -1.21 בבדיקה הקודמת ל T= -1.0 בבדיקה הנוכחית (ללא שינוי משמעותי) 87% ממסה נורמאלית בירך שמאל T = -0.6 בבדיקה הנוכחית. 93% ממסה נורמאלית באמה T= -0.9 בבדיקה הנוכחית 92% ממסה נורמאלית אני בת 56 . האם מומלץ לי להמשיך לקחת את הסידן ובאיזו כמות בתודה מראש סימה.

14/02/2003 | 00:09 | מאת: פרופ' איש שלום

לסימה שלום רב, השינוי בצפיפות העצם חריג. האם הבדיקות בוצעו על אותו מכשיר ובאותה תוכנה בשני המקרים? האם את צורכת סידן בתזונה בנוסף לכדורים? בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

16/02/2003 | 17:23 | מאת: סימה

לד"ר איש שלום שלום. תודה על תגובתך. א.הבדיקות בוצעו במקומות שונים. ב. אני מרבה באכילת מוצרי חלב ניגרים וחלב. אשמח אם תשלימי את תשובתך בהתאם לנתומים אלה. בתודה מראש סימה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס