אוסטיאופורוזיס????

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

29/01/2003 | 18:21 | מאת: אסטל

לאחר שנים ממושכות של נטילת סטרואידים במינון נמוך בגלל אולצרטיב קוליטיס, הצלחתי סוף סוף להפסיק את נטילתם וכבר ארבעה חודשים אני בלעדיהם. במקומם אני לוקחת פורינטול. עם הירידה בסטרואידים חלה כמובן ירידה משמעותית במשקל, אשר הביאה ליכולת פיזית טובה יותר להתעמל, אבל... פה מתחילה הבעיה. מצד שני, אני חשה שאיבדתי מידה רבה של גמישות, ויש לי כאבים עזים בעיקר במפרקי הירך והברכיים, ואני לא מסוגלת לעשות דברים שיכולתי לפני שנה כמו פיסוק רחב או ישיבה מזרחית. האם זו אוסטיאופורוזיס? האם זה בגלל הירידה בסטרואידים? מה לעשות כדי שזה יעבור? אני צעירה, בת 33, ולא רוצה להרגיש נכה. בבקשה עזרה!! תודה

30/01/2003 | 00:25 | מאת: פרופ' איש שלום

לאסטל שלום רב, תלונותיך אינן מחשידות לאוסטאופורוזיס. לאחר שלקחת סטרואידים תקופה ארוכה כדאי לבדוק אם היצור העצמי של סטרואידים בגופך מתנהל כשורה או שהוא מדוכא על ידי הטיפול הממושך בעבר. הדבר יכול לגרום לכאבי שרירים ופרקים. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

30/01/2003 | 10:00 | מאת: אסטל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס