"מיאלומה"

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/01/2003 | 14:07 | מאת: רגינה

לד"ר צופיה איש- שלום, שלום. לאימי יש "חור" בחוליה בגב כ- 2.5 ס"מ. בתוך כמה זמן, להערכתך יכול להיווצר "חור" כזה? האם הוא ניתן "למילוי"? האם ניתן "להרדים" את המחלה? האם הגרורות (שהראה מיפוי הפלואורין)יכולות "להעלם" באיזשהו שלב? שמעתי שהסרטן יכול להיות נקבי או זכרי. זה תופס גם לגבי "המיאלומה"? על פי הניסיון שלך, מחלת "המיאלומה" מקצרת את תוכלת החיים בעידן הרפואה המתקדם של היום (תעני לי בעדינות)? תודה על התייחסותך.

12/01/2003 | 23:10 | מאת: פרופ' איש שלום

לרגינה שלום רב, אני שוב ממליצה לך להפנות את השאלות הספציפיות, לגבי בריאותה של אמך ולגבי התחזית להחלמתה או לשיפור במצבה, לרופאים שמטפלים בה כעת. לא ניתן לדעת תוך כמה זמן נוצר הנזק בחוליה של אמך. הדבר תלוי בקצב הכפלת תאי הגידול ובמערכת החיסון של המטופלת. אין מין (זכר או נקבה) לסרטן. בברכת בחלמה לאמך ד"ר צופיה איש-שלום.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס