אוסטיאופורוזיס ושבר בחוליה בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/12/2002 | 18:55 | מאת: שרון

ד"ר נכבדה שלום רב אני בת 30 עם שני ילדים. ילדתי את בתי לפני 4.5 חודשים ומאז אני מניקה הנקה מלאה. בעקבות כאבי גב חזקים פניתי לאורטופד שאבחן שבר דחוס בחוליה בעמוד השדרה. בבדיקת צפיפות עצם נמצאה רמה נמוכה. האורטופד ציין שאולי צריך ליטול פוסאלן. אימי סובלת מאוסטיאופורוזיס מגיל 22, עם שבר בחוליה בגיל 22 לאחר לידה. רציתי לדעת מה הסיבה להופעת המחלה בגיל צעיר, האם פוסאלן יעזור, האם להפסיק להניק? האם יש דרך לעצור המחלה?

13/12/2002 | 17:06 | מאת: עליזה

לשרון שלום רב אוסטיאופורוזיס ראשונית מתפתחת על רקע גנטי, עוברת בתורשה וניצפת בדרך כלל בכמה מבני משפחה, ולאוסטיאופורוזיס משנית קיים מספר רב של מחלות וסיבות מטבוליות. לפני תחילת כל טיפול תרופתי יש לערוך בירור מעמיק ולאבחן מה היא הסיבה שגרמה לבעיה. רק לאחר הבירור ניתן להחליט על הטיפול המתאים על מנת לעצור התפתחות המחלה. טיפול בפוסלאן אושר לנשים הסובלות מאסטיאופורוזיס בגיל המעבר ובחולים הנוטלים תרופות מקבוצת הורמונים סטרואידים. התרופה לא רשומה לטיפול במצבים אחרים, ולכן בכל מקרה אחר, טיפול בפוסלאן מתבצע לאחר חתימת החולה על טופס הסכמה מסוים. את צריכה לדאוג לתזונה נכונה המכילה 1000-1500 מ"ג סידן ביום לפנות ליחידה מטבולית לצורך בירור שבעקבותיו תבוא החלטה על טיפול. ולא בהכרח זאת תהיה החלטה על טיפול בפוסלאן. אין להניק עם טיפול בפוסלאן! בברכה, ד"ר ילנה סיגל.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס