מהי תסמונת קושינג?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

07/12/2002 | 18:12 | מאת: יעל

מהי תסמונת קושינג? מה הטיפול בה? מה ההבדל בין שחלות וליציסטיות לבין תסמונת קושינג ואיך מבחינים בהבדל?

08/12/2002 | 00:33 | מאת: פרופ' איש שלום

ליעל שלום רב, תסמונת קושינג נובעת מגידול שפיר בבלוטת ההיפופיזה או בבלוטת יותרת הכיליה. התמונה הקלינית של המחלה היא מגובנת ויכולה לכלול עודף משקל, עם השמנת גוף ורזון גפיים, חולשת שרירם, יתר לחץ דם, עליה ברמת הסוכר, שיעור יתר והפרעות במחזור. לפעמים ניתן לראות רק מספר מהתופעות , ולפעמים – את כל התופעות. האבחון מתבצע על ידי בדיקות אנדוקריניות מיוחדות. המחלה ניתנת לטיפול - תרופתי או כירורגי. כדאי להתייעץ עם רופא אנדוקרינולוג לגבי הטיפול. תסמונת השחלות הפוליציסטיות מתבטאת בהפרעות במחזור, שיעור יתר, מבנה ציסטי של השחלות והשמנה. תופעות אלה מטופלות תרופתית במידת הצורך. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס