ויטמין D. ערך נמוך. חוסר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

18/12/2016 | 02:00 | מאת: ניב

רופא משפחה בעבר הפנה לבדיקה. למה מכוונת התוצאה? לפי הידע שלך באנדוקרינולוגיה

21/12/2016 | 22:24 | מאת: ניב

האם מחסור בויטמין D פוגע בהתפתחות?

שלום רב, חסר בויטמין D מתבטא בשברירות של העצם, כאבי שרירים, בעיות הליכה. בברכה, דר' ילנה סיגל

03/01/2017 | 18:42 | מאת: ניב נחום

עלי לפרט על התופעה. קורטיזול פוגע בייצור בהורומוני מין או פרוגסטרון. בבלוטות האדרנל. ואז רוב ייצור D מוסב בשביל אשכים ששם ייצור מחדש מה שנהרס.

שלום רב, ויטמין D מיוצר בעור תחת קרני שמש, לא באדרינלים ולא באשכים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס