בדיקת דם לטירוגלובולין

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

20/08/2016 | 14:26 | מאת: יאנה

שלום דר. סיגל, בעלי בן 55,לאחר ניתוח TOTAL THYROEDECTOMY מלפני 5 חודשים עקב פפילרי CA. מבצע כל חודשיים ב. דם לטירוגלובולין ואנטיבודי. שמתי לב שנוגדנים כל פעם עולים בקצת . תוצאות שלהם מ-5 שהיה לפני ניתוח ואחרי כרגע 17. רופאה שהוא אצלה במעקב אומרת שזה תקין .למרות שטירוגלובולין ירד בהדרגה לאחר ניתוח וקבלת יוד וכרגע-0.2 .האם זה יתכן שנוגדנים יכולים לגדול לאחר ניתוח ומה זה אומר? אני פשוט מאוד דואגת ! תודה רבה.

ליאנה שלום רב, הנוגדנים לתירוגלובוליןיכולים להמדד בדם מספר חודשים אחרי הניתוח, ואמורים לרדת לאחר כ-6-8 חודשים אחרי הניתוח. אם עדיין נמדדים- חשוב להתייחס לערך שלהם, ולשקול בירור במידה והערך עולה. כל זה ניתן לעזשות אך ורק בשיתוך פעולה עם רופא המטפל. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס