רמת סוכר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

02/12/2015 | 20:19 | מאת: רחל

שלום בת 65 מזה מספר שנים מטופלת בתרופות ללח"ד כמו כן ב - GLUCOMIN 850MG פעמיים ביום בגלל רמות סוכר גבוהות בדם. אינני יודעת אם יש אבחנה של סכרת, כי רמות HB A1C אצלי לא עלו אף פעם מעל 6.10 אף שרמות הסוכר בשנים האחרונות עלו ובשנה האחרונה הגיע לקרוב ל - 200 בדיקת דם עדכנית: GLUCOSE 194.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (.........)* HB A1C(%) 6.10 % ( 4.00- 5.70) (.........)* HB A1C(MMOL/MOL) 44.00 MMOL/MOL( 20.00- 39.00) (.........)* TRIGLYCERIDES 229.00 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.........)* 1. האם רמות סוכר קרוב ל 200 כאשר HB A1C 6.10 זו עדיין אבחנה של סכרת? 2. מה ההסבר לפער בין הגלוקוז הגבוה ל-HB A1C שיחסית אינו גבוה? 3. האם לדעתך נדרש טיפול נוסף/אחר בסוכר לאור כך שעדיין רמות גלוקוז גבוהות? הסיכון הוא ברמות סוכר גבוהות או רק כאשר זה בא ביחיד עם HB A1C גבוה? 4. הכולסטרול תקין, אך הטריגלצרידים גבוהים, מה ההסבר לזה? והאם זה קשור איכשהו לסוכר? ומה ניתן לעשות בכדי להוריד את זה ספציפית? תודה רבה

לרחל שלום רב, 1. האם רמות סוכר קרוב ל 200 כאשר HB A1C 6.10 זו עדיין אבחנה של סכרת?- כן, בהחלט. 2. מה ההסבר לפער בין הגלוקוז הגבוה ל-HB A1C שיחסית אינו גבוה?-אנמיה או בעיות אחרות הקשורות להמוגלובין, שגורמות לתשובה נמוכה יותר. 3. האם לדעתך נדרש טיפול נוסף/אחר בסוכר לאור כך שעדיין רמות גלוקוז גבוהות?- כן, בהחלט. הסיכון הוא ברמות סוכר גבוהות או רק כאשר זה בא ביחיד עם HB A1C גבוה?- בשניהם, כי HBA1C משקף (בדרל כלל) רמות סוכר גבוהות. 4. הכולסטרול תקין, אך הטריגלצרידים גבוהים, מה ההסבר לזה?- סיבות גנטיות או תזונתיות. והאם זה קשור איכשהו לסוכר?- כן. צריכה גבוה של פחמימות מעלה רמת טריגליצרידים. ומה ניתן לעשות בכדי להוריד את זה ספציפית?- הקפדה בתזונה ( מומלץ יעוץ דיאטנית) ועל פעילות גופנית סדירה, 5-7 פעמים בשבוע, כשעה ליום. בנוסף- יש לדון עם רופא המטפל נושא של טיפול תרופתי. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס