תופעות לואי סידן

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/01/2015 | 10:05 | מאת: עידית

אני בת 66 סובלת מאוסטיאופורוזיס, מטופלת כעת בפורטיאו. הבעיה שלי שאני לא מצליחה להסתדר עם סידן, כל תוסף סידן שניסיתי גורם לי לתופעות לואי כמו בחילות ומועקה בבטן. זה קורה גם כשאני אוכלת מזון שמכיל הרבה סידן כמו סרדינים. כיצד ניתן להקל על תופעות אלו, והאם קיים תוסף שנספג בקלות יותר. אודה לתשובתך המהירה

לעידית שלום רב, א.- ישנם תכשירים רבים של סידן, וניתן לנסות כל אחד מהם. נספגים הכי טוב: קלצ'יצ'ו D3 פורטה- כדור לאיסה אחד ליום, קלציאום סאנדוז- כדור אחד ליום שממיסים אותו במים. אם היו לך בעיות גם אם התכשירים האלו- את יכולה לנסות סידן אמורפי שנקרה אמורפיקל- שני כדורים ליום. ב.-תפני לדיאטנית שתעזור לך לבנות תפריטיומי המכיל 1200 מג סידן, ואז לא היהי צורך בנטילת תוספי סידן. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס