density

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

29/07/2014 | 00:19 | מאת: רבקה

לאחרונה יצא תוסף סידן חדש מבוסס על הסרטן הכחול שאמור להספג בגוף טוב יותר מהתוספים הקימים. האם הנסיון שנעשה ברמבם לחולי אוסטרופורוזיס אישש זאת? האם כל אחד יכול להשתמש בתוסף חדש זה או שיש הגבלות תודה על תשובה מהירה אני אחרי שבר פעם שלישית בחוליה...

שלום רב, במחקרים שנעשו ברמב"ם- לא נבדקו חולי אוסטיאופורוזיס, אך במחקרים אלו הוכך שספיגת סידן אמורפי פי שתיים גבוהה יותר בהשוואה לסידן רגיל. לא ניתן להשיג מכאן מסכנה שמינון הסידן האמורפי צריך לעמוד על חצי מינון של הסידן הרגיל. אין ינסיון טיפולי בחולי אוסטיאופורוזיס, לכן אני לא אמליץ לעבור לתכשיר זה, אך במידה והפצינט/ית לא סובל/ת תכשירי סידן אחרים או מעונין/נת בנטילת סידן אמורפי- ניתן לקחת אותו,תוך חישוב אישי של מינון לכל מטופל/ת. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס