אויסטה, תופעות לוואי? סיכונים בהפסקת נטילת התרופה?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/02/2012 | 06:06 | מאת: אתי

שלוםרב! אמא שלי בת 67 ושותה אויסטה במשך 12 שנה באופן רצוף,היא סובלת מאוסטראופוזיס ובעבר חלתה בסרטן ברצוני לדעת האם שימוש ממושך באויסטה יכול לגרום לאילו שהן תופעות לוואי? לאחרונה אמי החלה לשתות את ?אויסטה? לסרוגין יום כן ויום לא ומאז החלו לה כאבי גב , האם יתכן שהכאבים הם כתוצאה מהפחתת המינון? נוכחתי בהרצאה על אוסטראופוזיס ובה נאמר כי אסור להפסיק לחלוטין את השימוש באויסטה מאחר והפסקת נטילת התרופה יכולה לגרום לשברים משמעותיים בעצם, האם נכון הדבר? תודה מראש וכל טוב

לאתי שלום רב, א.- תופעות לוואי לא קשורות למשך טיפול בתרופה. ב.-אין שום ערך בשימוש בתרופה יום כן ויום לא. ג.- הפסקת הטיפול עלולה לגרום להתדרדרות במצב ולהופת שברים. ד.-האם להמשיך בתרופה זו, בטיפול אחר, או להפסיק את הטיפול- לא ניתן לייעץ דרך הפורום!!! נא לפנות לרופא!!! בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס