מה ההבדל בין שלושת אלו=אוסטאופניה אוסטאומלציה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

26/04/2011 | 00:10 | מאת: יולי

אוסטיאופורוזיס ? "שבר באזור עמוד השדרה אינו מורגש בכלל (עד 50%) ועלול להסתכם באיבוד גובה וגבנונית." תודה.

ליולי שלום רב, אוסטיאמלציה- חסר חמור בויטמין D הגורם למינרלזציה (כניסת מינרלים) של העצם. אוסטיאופניה- ירידה מתונה בצפיפות העצם, ללא סיכון גבוה לשברים. אוסטיאופורוזיס- ירידה משמעותית במסת העצם, עם סיכון גבוה לשברים. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס