פוסאוונס?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

13/02/2011 | 22:50 | מאת: ענת

שלום, רציתי לדעת האם מרגישים כאשר תרופת פוסאוונס מתחילה להשפיע על העצמות? כשהרגשתי קצת כאב בעצמות קיבלתי הפנייה לעשות בדיקת סידן והתוצאה היתה מינוס 2.8 בעמוד שדרה.האם לאחר חודשיים טיפול משולב עם ויטמיןd אני אמורה להרגיש אם התרופה משפיעה על העצמות? כמה זמן לחכות?והאם מרגישים?תודה

לענת שלום רב, האם מרגישים כאשר תרופת פוסאוונס מתחילה להשפיע על העצמות?-לא. האם לאחר חודשיים טיפול משולב עם ויטמיןd אני אמורה להרגיש אם התרופה משפיעה על העצמות?-לא. אוסטיאופורוזיס היא מחלה שלא גורמת לכאבים ומאופינת בדלדול עצם ועלית סיכון לשברים. הכאבים נובעים מסיבות אחרות, בדרך כלל מינוים ניווניין או דלקתיים בפרקים. כמה זמן לחכות?- לפנות לרופא ולקבל טיפול נגד כאבים, אם יש בכך צורך. טיפול נגד אוסטיאופורוזיס הם טיפולים כרוניים, הנמשכים שנים ארוכות. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

לענת שלום רב, בנוסף למה שכתבתי לך היום: טיפול תרופתי נגד אוסטיאופורוזיס (טיפול בפוסבנס) הוא טיפול מונע שברים, ומטרתו הטיפול באוסטיאופורוזיס היא להוריד סיכון לשברים. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

18/09/2011 | 12:14 | מאת: נינה

שלום רב! אני נוטלת ארומזין כטיפול המשך לתמוקסיפןלאחר סרטן שד. שאלתי היא - האם השילוב של פוסאוונס, כטיפול באוסטיאופורוזיס מתאים לתרופה ההורמונלית אותה אני נוטלת. בתודה נינה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס