מה עדיף לקחת ויטמין ד 3 או ד 6

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

17/11/2020 | 14:15 | מאת: טליה כהן

שלום , רציתי לברר אצל פרופסור שלום צופיה מה עדיף ליטול ויטמין D3 או D6 או ..? מה המינונים לילד בן 13 , לנער בן 16 , לאישה בת 46 , לגבר בן 60 , לאישה בת 70 עם עודף משקל , לגבר בן 70 שעובר טיפול כימוטרפיה נגד סרטן מעי גס (תוצאות טובות) תודה רבה , טליה

שלום רב. א. פרופ איש שלום לא עונה לשאלות בפורום זה. ב. צורת ויטמין D6 לא ידועה לי. ג. ניתן לקחת ויטמין D3 או D2, מינון ה- D2 צריך להיות גובה יותר. ד. מינונים לאנשים בריאים מעל גיל 50 הם 800-1000 יחב"ל, לילדים ונערים 400 יחב"ל. ד. במידה וידוע על חסר בויטמין D- המינון יקבע על ידי רופא. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס