תת פעילות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

03/10/2020 | 10:17 | מאת: א

שלום ד"ר סיגל רציתי לשאול בן 21 עם תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס 1 - מה יעד tsh מקובל כשמטפלים בתת פעילות? 2 - אני מקבל 300 מקג בשבוע (6 כדורים בשבוע) ו tsh 1.5. האם יש יתרונות להוריד אותו יותר? כדאי להוסיף עוד 50 מקג? אני רוצה להוריד מתחת ל 1 3 - מה הסיבה לתת פעילות אם אין נוגדנים? תודה

שלום רב, מה יעד tsh מקובל כשמטפלים בתת פעילות? - ערך שהוא בגבולות הנורמה, עדיף באמצע של הטווח התקין. האם יש יתרונות להוריד אותו יותר? -לא. כדאי להוסיף עוד 50 מקג?-לא. מה הסיבה לתת פעילות אם אין נוגדנים?- א. העדר נוגדנים לא שולל מבעיה אוטואימונית. ב.- יתכן והיתה דלקת בבלוטנ בעבר, שגרמה לתת פעילות שלה. בברכה, דר ילנה סיגל

03/10/2020 | 21:16 | מאת: א

תודה על התשובה. באיזה מקרים תהיה בעיה אוטואימונית בלי נוגדנים? האם זה מנוגדנים אחרים? האם אפשר לבדוק את זה? האם אפשר לראות דלקת שהייתה בעבר באולטרסאונד?

שלום רב, באיזה מקרים תהיה בעיה אוטואימונית בלי נוגדנים?- אין הגדרה. העדר נוגדנים לא שולל את הבעיה אוטואימונית. האם אפשר לראות דלקת שהייתה בעבר באולטרסאונד?- לא. והטיפול בכל מקרה של תת פעילות בלוטת התריס, ללא קשר בסיבה שגרמה לה- הוא מתן טיפול תחליפי בהורמון בלוטת התריס, במינון אינדיוידואלי לכל מטופל. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס