מדדי שיחלוף עצם-בדיקה למעקב

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

19/09/2020 | 13:53 | מאת: מיכל

בת 62 עם אוסטופניה שהתגלתה לאחר בדיקת צפיפות עצם לפני שנתיים. האם כדאי לעשות כמעקב בדיקת מדדי שיחלוף עצם במקום שוב בדיקת צפיפות עצם? תןדה

שלום רב, בדיקת מדדי שחלוף העצם לא מחליפה את בדיקת צפיפות העצם, לא מאפשרת ביצוע אבחנה של אוסטיאופורוזיס והערכת דינמיקה בצפיפות העצם. בדיקת מדדי שחלוף העצם טובה להערכת קצב פירוק העצם, ולהערכת תגובה לטיפול בתרופות נוגדות אוסטיאופורוזיס. ניתן להיעזר בבדיקה זו במקרים מסוימים לצורך החלטה על התחלה או החלפה של טיפול למניעת שברים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס