בדיקת דם לבלוטת התריס TSH

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

13/08/2020 | 08:34 | מאת: שלמה

בבדיקת דם נמצא T3 T4 תקין TSH 0.51.האם זה מחייב טיפול או תקין? תודה

שלום רב, אם את/אתה לא מטופל/ת בתרופות בשל בעית בלוטת התריס- אין צורך בטיפול תרופתי עם ערכים כאלו, אך כדאי לעקוב אחר הערכים. ההחלטה תלויה גם בבדיקות קודמות, גיל ומין של המטופל, והאם מדובר באישה בהיריון. בברכה, דר ילנה סיגל

16/08/2020 | 15:22 | מאת: שלמה

שכחתי לציין שאני סובל מעצירות קשה זמן רב, נמצא כרגע בבדיקות לברור הסיבה. קראתי פעם שאחת התופעות של TSH נמוך היא עצירות. האם זה נכון במקרה הזה?

שלום רב. לא נכון. נכון הור שתפקוד ירוד של בלוטת התריס מסתמן בין היתר בעצירות. בתפקוד ירוד של בלוטת התריס ה- TSH עולה- יחס הפוך בין תפקוד הבלוטה ורמת TSH. אך בכל מקרה ה- TSH שלך הוא תקין. אני ממליצה רק לעקוב אחרי רמות הורמוני בלוטת התריס, כלומר, לבצע בדיקות דם פעם ב3-6 חודשים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס