אוסטיופורוזיס - טיפול

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/08/2020 | 18:04 | מאת: סוזן

אני בת 72. קרוב ל 20 שנה אני מקבלת טיפול נוגד פירוק עצם. פוסאלאן, אקטונל, אקלאסטה, וב 19.2.20 קיבלתי זריקה ראשונה של פרוליה. ב 2008 נפלתי תוך כדי הליכה ושברתי כתף (הומרוס פרוקסימלי). FRAX - ירך 13%, שברים עיקריים - 26%. לפני קבלת זריקה נוספת ביקרתי אצל רופאה מומחית והיא המליצה לי לעבור לטיפול בפורטאו למשך שנתיים. הטיפול הזה נראה מאד מפחיד ולא סימפטי . מה דעתך? להמשיך בפרוליה או לעבור לפורטיאו? תודה.

שלום רב, מסכימה בהחלט עם המלצה על טיפול בפורטיאו. הטיפול יעיל מאוד, גורם לבנית עצם חדשה, להבדיל מכל הטיפולים שקבלת עד עכשיו, כל טכנית ומוגבל בזמן לשנתיים בלבד. אחרי סיום טיפול זה מומלץ יהיה לחזור לטיפול בפרוליה או אחת התרופות הבולמות פירוק העצם. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס