אישור לעקירה כירורגית

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

18/03/2020 | 20:22 | מאת: אתי

קיבלתי לפני שנה עירוי של אקסלטה ובגלל זה רופאת שיניים דורשת אישור מהרופא המטפל שלי אישור לעקירה כירורגית האם האינדקרינולוגית שלי אכן צריכה לאשר את העקירה

שלום רב. טיפול בתרופות נגד אוסטיאופורוזיס מעלות סיכון לפצע בפה אחרי עקירות שיניים והכנסת שתלים. זו תופעה מאוד נדירה, אך ידועה, ולאף אחד אין יכולת לנבא מי המטופלים יפתח את הסיבוך. רופא אנדוקרינולוג או רופא אחר לא יכול ולא צריך לאשר פעולות כירורגיות בפה. כל רופא שיניים צריך להחליט מה היא דרגת הסיכון לכל חולה ספיציפי שלו, ולהחליט מה הקף הפעולה שהוא הולך לעשות. באופן כללי- כמה שיותר זמן חלף מעירוי האקלסטה- כך סיכון לסיבוכים בפה נמוך יותר. ניתן לבצע בדיקת דם מיוחדת- בדיקת מדדי שחלוף העצם, שתעיד האם יש עיקוב משמעותי בשחלוף העצם, ואם ישנו עיקוב כזה- להחליט על זמן ביצוע פעולה כירורגית בפה. הבדיקה מתבצעת באופן פרטי ולא כלולה בסל הבריאות. תוכלי לברר איפה אפשר לבצע אותה באזור מגוריך. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס