תרופה אקטונל לצפיפות העצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

31/01/2020 | 16:25 | מאת: ורד

שלום דר' סיגל לפני מספר שנים בשל טיפול בפרדניזון קיבלתי אקטונל פעם החודש, בשל כך התפתחה לי דלקת במעי הדק בג'ג'נום. היום שוב נוטלת פרדניזון והומלץ לי שוב לקחת תרופה בשם ריבון, אולם חוששת שוב מדלקת במעי הדק. רציתי לדעת האם ניתן לקחת את התרופה באופן שימנע דלקת במעי הדק? או לחילופין האם מומלץ במקרה זה לקחת תרופה אחרת ? אם כן איזה? תודה רבה

שלום רב, א. התרופה לא גורמת לדלקת במערכת העיכול, אומנם עלולה לגרום לצרבת והתכייבות בקיבה, כאשר לא מקפידים על תנאי נטילת התרופה. ב. אני מציעה לך לפנות לרופא המטפל לדיון. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס