בירור בנוגע לשבר דחיסה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/12/2019 | 04:51 | מאת: סי

ד"ר סיגל שלום רב, לפני כשנתיים וחצי נגרם לי שבר דחיסה בחוליה מותנית L1 בגלל אוסטאופורוזיס קשה. מאז אני מטופלת בפורטאו. השבר מאד מפריע לי בתפקוד עד היום, לאחר מאמץ או הליכה, עמידה וישיבה ממושכת, מאד כואב לי הגב וקשה לי להמשיך לתפקד. מאז אני לוקחת משככי כאבים באופן קבוע והם לא עוזרים. חשבתי על ניתוח לתיקון השבר. האם לדעתך מומלץ באוסטאופורוזיס לעבור ניתוח בשבר דחיסה, או שזה יגרום לי לסיבוכים בעתיד בגלל האוסטאופורוזיס? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
12/12/2019 | 09:45 | מאת:

שלום רב, א. הניתוח עושים במקרה של שבר טרי, שנה וחצי אחרי השבר- הכנסת בלון או צמנט לחוליה הדחוסה כבר לא מתבצעת. ב. לאחר ניתוחים אלו קיים סיכון לדחיסה של חוליות הנמצאות מתחת לחוליה השבורה. ג. מומלץ טיפול נגד כאבים ופיזיותרפיה. וכמובן מומלץ להשלים טיפול בפורטיאו. בברכה, דר ילנה סיגל

12/12/2019 | 09:50 | מאת: סי

תודה רבה דר' סיגל

12/12/2019 | 09:53 | מאת:

מאחלת לך רפואה שלמה ומהירה. בברכה, דר ילנה סיגל