סידן אמורפי כמות יומית

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/11/2019 | 10:32 | מאת: רחל

בת 57, צריכה לקחת סידן בגלל סימני אוסטאופרוזיס. לא טוב לי עם התוסף הרגיל וכששאלתי על האמורפי אמרה הרופאה לקחת בחשבון רק שכמותית צריך לצרוך פי 3 לפחות מתוסף סידן רגיל, (על כל 1 כדור "רגיל" ביום מהמורפי צריך 3-4. האם אכן כך? תודה

שלום רב, א. צריך לחשב צריכת סידן יומית (לבד או בעזרת דיאטנית). ב. צריכת סידן יומית מומלצת היא 1200 מג ליום. אם את מגיעה לזה ממזון בלבד- אין צורך בתוסף, אם לא מגיעה- מומלץ להשלים את החסר בעזרת נטילת תוסף. סידן אמורפי ניתן לקחת במינון של 2-3 כדורים ליום, במנות מחולקות. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס