זריקות פורטאו קצת הסברים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

29/08/2019 | 21:52 | מאת: דן

שלום רב אדם מבוגר עם אוסטיאופורוזיס מתקדמת מאד הוצע לו לשקול לקחת זריקות פורטאו כל יום . לפני שנה. עדיין מתלבט . בבדיקה -6 בחוליות גב מותני. השבוע , התחיל כאב קל בגב עליון ,לפי דברי הרופא יש אולי שברון זעיר מאד בגב עליון .כאבים קלים מאד באזור השכמות . אורטופד טוען שיבריא מעצמו תוך חודש 1)האם לרוץ לקחת הזריקות ? או השפעת הזריקות יהיו רק אחרי 3-4 חודשים ואפשר לחכות לתור לרופאה . ובינתיים 2)לקחת יותר תוספים שיגיע עם האוכל ל 1200 סידן ליום זה גם יזרז הריפוי? כיום מגיע בערך ל600 3)מה הסיכונים ותופעות הלוואי? תודה

שלום רב, א. אני מציעה לדון עם רופא המטפל, לשקול תועלת מול אי נוכות הטיפול ולהחליט על המשך הטיפול. אם לא פורטיאו- יכול לקבל טיפולים אחרים. ב. בכל מקרה יש להקפיד בצריכת סידן 1200 מג ליום ממזון+תוסף יחד, ולקחת תוסף ויט D. ג. השפאה של פורטיאו היא מניעת שברים עתידים, ובמקביל- תתכן הקלה בכאבים. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, ראהו תגובה מאתמול בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס