מטפורמין..... טיפול רצוף

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/08/2019 | 08:35 | מאת: יוני

שלום ד"ר. 1.האם מטפורמין גורם ללבלב לעבוד פחות קשה בגלל שהוא מייצב את רמת הסוכר או שאין קשר ? 2.האם מטפורמין גורם לשתן יתר או דחוף יותר ? 3.התבקשתי לקחת פעמיים ביום, 850 מ"ג. האם לא עדיף לשבור את הכדור לחצי (מותר) ולקחת 425 מ"ג שלוש פעמים ביום אחרי הארוחות ? זה קצת פחות מהמינון המוצע אך נראה לי טיפול רציף יותר בהינתן שאין מטפורמין XR בישראל. אודה לעיצותייך. רוני. תודה.

שלום רב, א. האם מטפורמין גורם ללבלב לעבוד פחות קשה בגלל שהוא מייצב את רמת הסוכר או שאין קשר ?- נכון. המטפורמין מעלה רגישות הגוף לאינסולין, מוריד יצור סוכר בכבד, ובדרך זו מוריד עומס על הלבלב. ב. האם מטפורמין גורם לשתן יתר או דחוף יותר ?- המטפורמין לא משפיע על כמות השתן ועל תדירות מתן השתן.. ג. התבקשתי לקחת פעמיים ביום, 850 מ"ג. האם לא עדיף לשבור את הכדור לחצי (מותר) ולקחת 425 מ"ג שלוש פעמים ביום אחרי הארוחות ? זה קצת פחות מהמינון המוצע אך נראה לי טיפול רציף יותר בהינתן שאין מטפורמין XR בישראל. למטפורמין השפעה ארוכה, יתכן ומנה אחת או שתיים יהיו מספיקות. לגבי המינון- 2- או 3 כדורים- יש לדון עם רופא המטפל, המינון יקבע בהתאם לרמת הסוכר ובהתאם לתגובה לטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס