טוסטסטרון ג"ל, מספר שאלות.

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/08/2019 | 07:44 | מאת: יניב

שלום רב, מטופל ב טוסטסטרון ג"ל 50 מג במשך שנה. שלטש שאלות ברשותך: 1.רמת RBC והמטורכיט בדם עלו לאחרונה, רופא משפחה ביקש שאחזור על ספירת דם כאשר אמי נקי לגמרי מתוסף ההורמון. כמה זמן עלי לחכות כדי להיות נקי לחלוטין מתוסף ההורמון שלקחתי? 2.גברים ללא בעייה הורמונאלית עם כמות טוסטסטרון טבעי תקינות לא סובלים בד"כ מעלייה ב RBC והמטורכיט, מדוע אם כן ההורמון הבינטטי מעלה את הערכים? מה ההבדל בין ההורמון הטבעי לסינטטי אם כן? 3. מדוע מתן טוסטסטרון משנה תמונת גם? מה הקשר בין תוסף ההורמון למערכת הדם? תטדה.

שלום רב, א. כדאי לדבר קודם עם אנדוקרינולוג, ולהחליט איתו האם להפסיק את הטסטוסטרון ולכמה זמן. ב. נכון, הורמונים סינטטיים ידועים כמעלים את ריכוז תאי הדם. זאת התכונה של התרופה. בברכה, דר ינה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס