טיפול בזריקה יומית בפרטאו למך 24 חודשים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

23/07/2019 | 15:10 | מאת: אתי אזולאי

האם הוכח שאכן זה עוזר לשברים והרופא בקופת חולים אמר לי שבתרופה הזו יש חשש למי שיזריק אותה יחלה במחלת הסרטן האם זה נכון

שלום רב, א. פורטיאו היא התרופה היחידה בונה עצם חדשה, וישנן הוכחות מחקריות על ירידה בסיכון לשברים עד 70% עם טיפול זה. ב. התרופה אסורה לשימוש באנשים עם הקרה לעצם בעבר, כי זה לא נבדק ואנחנו לא יודעים איך התרופה תשפיע על העצם שהוקרנה. ג. במקחר על חיות מעבדה שקבלו התרופה במינון פי 70 גבוה לקג משקל הגוף מהמינון הטיפולי- נצפתה עליה בסרטן עצמות. באנשים לא נצפתה עליה בסרטן כלשהו כולל סרטן העצם. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס