משבר אדיסוני פעם בחודש

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

01/07/2019 | 21:36 | מאת: חני

שלום רב, שמי חני, בת 60. פנסיונרית מהוראה כבר 3 שנים. לפני שנה וחצי, התגלתה אצלי מחלת אדיסון והתחלתי להיות מטופלת בסטרואידים (6מ"ג ליום). לפני גילוי המחלה, סבלתי במשך שנים ממה שנשמע כמו משבר אדיסוני מדי חודש, למשך 24 עד 48 שעות. האמנתי שעם תחילת הטיפול, התופעות תעלמנה, אבל זה לא קרה. ממשיכה לסבול פעם בחודש, בין ה 20 ל 30 בחודש. אלו אינם חיים נורמאליים כמובן. אני רוצה לציין שאני סכרתית (סוג 2). סובלת מתת פעילות בלוטת התריס, חולה בגלאוקומה, והכל בעצם נובע מבעייה אחת: Empty sela syndrum. האנדוקרינולוגית שמטפלת בי לא מוסגלת להסביר את מהות המשברים. רופאה אחרת טענה שזה מהסכרת וניסתה להפנות אותי למחקר שהבת שלה מנהלת. אני שבורה ומרוסקת לחלוטין. היום בצהריים (שני) סיימתי משבר שהתחיל בשבת בלילה. כל משבר כזה מתיש ושובר אותי לחלוטין (שלא לדבר על ההקאות והשלשולים והחום וההזעות והרעידות הבלתי נשלטות). מתחננת ומבקשת עזרה. תודה, חני.

שלום רב, לא ניתן לייעץ דרך הפורום, אלא רק לדון עם רופא בפגישה פנים מול פנים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס