הפניה ל US בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

20/03/2019 | 06:06 | מאת: מ

שלום, אתמול הייתי אצל רופא משפחה חדש בשביל משהו מסוים. בלי קשר הוא שם לב לבלט עין שיש לי (הבלט ידוע כבר כמה שנים ונמצא ב CT). הוא ביקש למשש את התירואיד והוא אמר שצד שמאל נפוח מימין והפנה לאולטרסאונד. מבדיקות עבר שעשיתי (כשמצאו לי את הבלט) כל הערכים של הבלוטה תקינים כולל TSI. לאחרונה עשיתי שוב TSH שיצא תקין. מה הסיכוי שיש בעיה? מתלבטת אם לפנות ל US.

20/03/2019 | 16:25 | מאת: מ

אני רגישה כשנוגעים לי בצוואר..

שלום רב, בדיקת ה- US נותנת מידע על מבנה בלוטת התריס. במידה ותפקוד בלוטת התריס תקין ולפי מישוש בלוטת התריס אין חשש לקשר/יות- אין צורך ב- US, במידה ויש חשד לקשר/יות בתוך הבלוטה- כדאי לבצע בדיקת ה- US. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, ראה/י תשובה מהיום. בברכה, ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס