משך הפסקת זריקות פרוליה, ומתי לתחיל שוב להזרקות למרות שיש נסיגת עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

17/03/2019 | 12:31 | מאת: נעמי

הייתי אמורה לקבל פרוליה ב28 לפברואר וזו השנה החמישית. הפסקתי לאחר ששן מושתלת מזה 24 שנים מתוך 3 נעקרה כי נסיון השתלה לא צלח. לפני שנתיים , וחלה נסיגת עצם. עוד 5 מבנים זזו לאחר 10 שנים. האם אפשר לקחת כדור במשך הטיפול הכרורגי? ומתי לאחר הטיפול אפשר טיפול עם פרוליה ולכמה זמן? תודה.

שלום רב, א. במידה ומעוניינים לעבור מפרוליה לטיפול בכדורים-מומלץ להשתמש באלנדרונט (פוסלן, פוסוונס): בזמן שתוכננה זריקה הבאה של הפרוךיה- להתחי בכדורים. ב. סיכון לתופעות לוואי בפה שווה עם שני הטיפולים. ג. לגבי משך טיפול בפרוליה- עד כה יש נתונים על 10 שנות הטיפול ללא הפסקה. ד. לגבי הפסקת הטיפול נוגד אוסטיאופורוזיס למשך טיפול כירורגי בפה: לפי המלצות הספרות- במידה והפסקת הטיפול מסכנת את המטופל- לא להפסיק הטיפול. ניתן לבצע פעולות כירורגיות בחודש ה-5 וה-6 מזריקת הפרוליה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס