רמות פרולקטין גבוהות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

01/11/2018 | 17:37 | מאת: יונה

שלום, בבדיקת דם שגרתית נמצאה אצלי רמה גבוה של פרולקטין (גבר באזור ה30). רופא המשפחה רצה להפנות אותי לבדיקת CT להדמיית בלוטת ההיפופיזה. מבירור שעשיתי, ראיתי ששיטת ההדמיה המומלצת הינה דווקא MRI (הן מבחינת איכות והן מבחינת רמות הקרינה). רציתי לשאול 3 שאלות : 1. האם עלי להילחץ ולרוץ לעשות את בדיקת ההדמיה המהירה יותר בהקדם או שהדבר יכול להמתין מספר שבועות? (אין סימפטומים, הבירור החל בשאלת גניקומסטיה) 2. האם מוצדק לדרוש מהקופה MRI ולא CT? 3. במידה ולא, האם יש אפשרות לעשות MRI באופן פרטי אצלכם בבית חולים רמב"ם? תודה והמשך יום נעים

שלום רב, אני מציעה קודם כל לדבר עם הרופא: מאוד חשוב לבדוק שאתה לא נוטל תרופות המעלןת רמת הפרופלקטין, ושהבדיקה נעשתה לפחות 3 שעות מקימה מהמיטה (כי פרופקטין עולה בלילה), לברר מה היא העליה ברמת ההורמון- גבולין, או פי 3-4 מהנרורמה. ולאחר מכל להחליט איזו בדיקה עדיף לעשות: אם קיים חשד לגידול בהיפופיזה- עדיף MRI, אם קיים חשד להפרולקטין עלה מהסיבות אחרות- CT יענה על השאלה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס