טיפול תרופתי לאוסטיאופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

15/08/2018 | 14:11 | מאת: ציפי

איזה טיפול באוסטיאופורוזיס הוא בעל פוטנציאל הפגיעה הקטן ביותר במיפרק הלסת ובעצמות החניכיים?

שלום רב, שעור של בעיות בלסת עם כל התרופות בעלות השפעה נוגדת פירוק העצם עומד ב- 1:10000 עד 1:100000 שנות/חולה, זאת אומרת שאם מטפלים ב10000 עד 100000 חולים במשך שנה- אחד מהם עלול לפתח התופעה בלסת. לגבי שברים לא טיפוסיים בירך- שיערי התופעה גם נמוכים- 0.7-0.8 ל-100000 שנות\חולה. תרופה בשם פורטיאו הניתנת בזריקה יום-יומית במיקרים מיוחדים במשך שנתיים בלבד לא מעלה סיכון לתופעות אלו. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס