מעט מוגבר igf 1 כולל mri

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

13/06/2018 | 14:23 | מאת: מאור

שלום בדיקות פרופיל הורמנים כללי תקין ..מלבד igf 1 מעט מוגבר..mri ראש תקין ערך שיצא זה 247.6 שהנורמה 244 זה תקין? התור שלי רחוק ..ומודאג מאוד..למה זה עוד יכול להקשר תודה

שלום רב, העליה בתוצאת מינימלית וככלהנראה חסרת משמעות. אם בדיקת ה- MRI תקינה ואין גידול- ככל הנראה הכל תקין. בברכה, דר ילנה סיגל

26/06/2018 | 11:06 | מאת: מאור

הרופא שלי טוען שיש בעיה בגליקוגן עדיין לא הבנתי מה זה אומר? והפנה אותי להעמסת סוכר של שעתיים 120 כול חצי שעה טען שאין קשר ל mri וזה אחרי שעשיתי..עכשיו אני חושש גם בנוסף מהקרינה של mri תודה רבה אשמח לתשובתך

שלום רב, ה- MRI תקין, וזה הכי השוב. תדבר עם הרופא שלך ותעשה בדיקת העמסת סוכר. הבדיקה לא קשה ויתכן ותעזור באבחנה בברכה, דר ילנה סיגל

29/06/2018 | 02:30 | מאת: מאור

לא הבנתי עדיין איזה אבחנה לדעתך?היא אומרת הפרעה בגלעקוגן משהו כזה אקרמולגיה...? לגבי mri האם יש בו קרינה והוא מזיק?? תודה

שלום רב, לא ניתן לקבוע אבחנה דרך הפורום, אלא אך ורק בפגישה אם רופא, תוך כדי התיחסות להסטוריה רפואית, בדיקה גופנית בדיקות מעבדה והדמיה. בברכה, דר ילנה סיגל

03/07/2018 | 01:15 | מאת: מאור

רק שאלה קטנה ספציפית לגבי הערך..מצד אחד אמרת שערך כזה ואם מרי תקינים זה לא משמעותי..ברצוני לדעת מכיון שהתור רחוק למה קשור igf 1 ונוסף שאלתי אם ב mri יש קרינה??? הרבה תודה אשמח לתשובה מפורטת

שלום רב, כן, ב- MRI יש קרינה מסוימת. IGF-1 משקף פעילות של הורמון גדילה. בברכה, ילנה סיגל

03/07/2018 | 13:57 | מאת: מאור

למה אומרים שאין קרינה???שאלתי 10 פעם לפני הבדיקה ונאמר לי שאין קרינה אם שקרנים??גם הרופא אמרה תודה

א.- הקרינה שונה מזו שבבדיקת רנטגן ו- CT. ב.-אין אפשרויות לשלול גידול בהיפופיזה ללא בדיקה זו. בברכה, דר ילנה סיגל

04/07/2018 | 17:21 | מאת: מאור

סליחה אולי לא הסנת אותי נכון עברתי מזמן תבדיקה אני רק שואל לגבי הקרינה אז למה משקרים?????????????אומרים שזה ללא קרינה מהי כוונתך שהקרינה שונה מסיטי ורנטגן קצת לחוץ

בMRI אין קרינת רנטגן, בבדיקה משתמשים בשדות מגנט ובגלי רדיו. יש חשיפה לגלי רדיו ולשדות המגנט. לא מדובר בקרינה רדיואקטיבית ורנטגנית. בברכה, ילנה סיגל

05/07/2018 | 13:49 | מאת: מאור

אז כמו שאת מתארת אין מה לחשוש?הבדיקה בטוחה? המגנט מזיק? תודה

הבדיקה בטוחה. בברכה, ילנה סיגל

10/07/2018 | 01:16 | מאת: מאור

תודה

תרגיש טוב. בברכה, ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס